Otselennud Sri Lankale 2024/2025

Ainulaadne võimalus!

Otselennud Tallinnast Sri Lankale.

Sri Lanka on koht, kus iga hetk on täidetud soojuse, rahu ja lõputu võluga. Laiuvad teeistandused ja riisipõllud, lumivalged rannad ja taevasinine ookean, metsikud vihmametsad ja muljetavaldavad kosed. Ja see pole kaugeltki kõik, mida saarel näha saab.

Kutsume teid koos reisima ja imelise Sri Lankaga tutvuma oktoobrist märtsini, 9 ja 10 ööd kohapeal!

Huvi korral küsige meilt pakkumist!

info@ekspressreisid.ee tel.51 61 200

SRI LANKA JOIN UP!-IGA

  • Mugavad lennud SkyUpi tiibadel kutsungiga FLY ONE lennukil B737-800 NG. Kindlustame, et reis tekitab meeldivaid emotsioone juba esimestest sekunditest – oleme selles oma lennunduspartneritega absoluutselt veendunud.
  • Otselennud Tallinnast tankimispeatusega Bahreinis (1 tund, lennukist lahkumata). Veidi üle 10 tunni ja oledki Sri Lankal!
  • Saabumine Mattala lennujaama Sri Lankal saare lõunaosas, kust on mugavaim pääseda populaarsematesse kuurortidesse: Tangallesse, Gallesse ja Hikkaduwasse. Ekskursiooniprogrammidest huvitatud turistidele sobivad sealsed populaarsed vaatamisväärsused. Näiteks Yala rahvuspark, Aadama tipp ja Üheksa Kaare sild.

Sri Lanka

Sri Lanka on ilus sihtkoht turistidele, kes otsivad eksootilist puhkust. Riik on tuntud oma palmirandade, iidsete templite, looduskaitsealade ja teeistanduste poolest. Külastajad saavad nautida surfamist, snorgeldamist ja vaalavaatlust rannajoonel või uurida kultuurilisi ja ajaloolisi paiku nagu Sigiriya kaljukindlus ja Polonnaruwa iidne linn. Metsloomaentusiastid võivad külastada Yala rahvusparki, et näha leoparde, elevante ja muid haruldasi loomi. Veel üks kohustuslik tegevus on maaliline rongisõit läbi kesk-mägismaa lopsakate rohelise tee istanduste. Oma rikkaliku kultuuri ja looduse iluga on Sri Lanka iga reisija jaoks kohustuslik sihtkoht.

Toit Sri Lanka

Sri Lankal turistina viibides on teil valida paljude maitsvate toitude seast. Sri Lanka köök on ainulaadne vürtside ja maitsete segu India, Malaisia ja Hollandi mõjutustega. Järgnevalt mõned toidud, mida peaksite oma külastuse ajal kindlasti proovima.

1. Riis ja karri: see on Sri Lanka põhiroog. Taldrik auravat kuuma riisi koos mitme väikese karriga. Karrid võivad olla taime- või lihapõhised ning on tavaliselt väga vürtsikad.

2. Kottu roti: populaarne Sri Lanka tänavatoit. Tükeldatud roti leib mis on segatud köögiviljade, munade ja erinevate vürtsidega. Serveeritakse kana või veiselihaga, on väga toitev.

3. Appam: riisijahust ja kookospiimast valmistatud kausikujulised pannkoogid. Võivad olla nii magusad kui soolased ja on üsna sõltuvust tekitavad.

4. Pol sambol: vürtsikas kookospähkli-tšatni, mida serveeritakse Sri Lankal peaaegu iga toiduga. Valmistatud värskelt riivitud kookospähklist, punasest sibulast ja tšillihelvestest.

5. Kalakarri: Sri Lanka on saareriik, nii et mereannid mängivad köögis suurt rolli. Kalakarrit keedetakse tavaliselt kookospiima ja mitmesuguste vürtsidega, mis teevad sellest ühe maitseküllasema karri.

6. Idiyaapam: riisijahust valmistatud õhukesed nuudlid, mida aurutatakse ja serveeritakse koos kookospiimakastmega.

7. Kivisidruni mahl: värskendav jook, mis on valmistatud kivisidruni või bengali küdoonia viljadest. Terav magus maitse, mis sobib suurepäraselt janu kustutamiseks kuumal päeval.

Kokkuvõtteks võib öelda, et Sri Lankal on ainulaadne ja maitsev kulinaarne kultuur, mis rahuldab kindlasti igat toidusõpra. Unustamatu söögikogemuse saamiseks proovige kindlasti ülaltoodud kohalikke roogasid.

Hämmastavad kohad Sri Lanka

Sri Lanka on kaunis saareriik Lõuna-Aasias, mis on tuntud oma suurepäraste randade, kultuuriliste vaatamisväärsuste, iidsete varemete ja looduse ilu poolest. Reis Sri Lankale pakub palju vaatamisväärsusi, mis jäävad veel kauaks meelde. Järgnevalt mõned parimad kohad, mida peaksite Sri Lanka reisi ajal külastama.

Nimekirjas on esimene Sigiriya, iidne kaljukindlus, mis asub 200 meetri kõrgusel keset ümbritsevat tasandikku. See kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse ja pakub suurepäraseid vaateid lopsakale rohelusele.

Teiseks peaksite külastama iidset Anuradhapura linna, kus on arvukalt templeid, paleesid ja aedu, mis pärinevad 10. sajandist e.m.a.

Rannasõprade jaoks on Mirissa üks Sri Lanka maalilisemaid. See on populaarne sihtkoht, kus saab tutvuda sinivaalade ja delfiinidega, nautides samal ajal kauneid liivarandu.

Kandys saab uurida Püha Hambareliikvia templit, mis on riigi kõige olulisem budistlik pühapaik. Samuti ärge jätke kasutamata võimalust sõita rongiga Kandyst Ellasse, mis on üks maailma maalilisemaid rongireise.

Yala rahvusparki peaksid külastama metsloomaarmastajad. Seal võib näha hulgaliselt loomi, keda mujal ei näe, näiteks leopardid, elevandid ja vesipühvlid.

Need on vaid mõned paljudest asjadest, mida turist saaks Sri Lankal turistina näha ja teha. Selles põnevas riigis on veel palju avastada, sealhulgas teeistandused, koloniaalhooned ja kaunid matkarajad. Ükskõik mis teid huvitab, Sri Lankal on see olemas!

Parim aeg reisimiseks

Sri Lanka on troopiline paradiis, kus on palju erinevaid vaatamisväärsusi, mis sobivad ideaalselt kõigi huvidega turistidele. Saareriigis on aastaringselt soe ja päikesepaisteline kliima, keskmine temperatuur on 27–30 °C. Parim aeg Sri Lanka külastamiseks turistidele on aga detsembrist aprillini, kui ilm on kõige meeldivam ja kuivem.

Sel perioodil on saare põhja- ja idarannik eriti tähelepanuväärne, pakkudes kristallselget vett, mis sobib ideaalselt ujumiseks, snorgeldamiseks ja sukeldumiseks. Kultuurikolmnurk, mis koosneb iidsetest linnadest Anuradhapurast, Polonnaruwast ja Sigiriyast, on samuti sel aastaajal oma parimas vormis, vähese vihma ja päikesepaistelise ilmaga on kindlasti neid UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvaid paiku kõige parem kogeda.

Teisest küljest sajab Sri Lanka edelarannikul maist septembrini sagedasi mussoonvihmasid, mistõttu on see rannategevuseks ebasoodne aeg. Sellegipoolest võib see aastaaeg olla suurepärane valik neile, kes soovivad kogeda vaiksemat ja soodsamat reisihooaega.

Üldiselt on turistide jaoks parim aeg Sri Lanka külastamiseks kuiv hooaeg detsembrist aprillini. Kuid oma troopilise kliima ja igihaljaste maastikega on Sri Lanka sihtkoht, mida saab nautida aastaringselt. Külastajad saavad nautida paiga võlu ja mitmekesisust olenemata külastamise perioodist.